Koffie - I Care Coffee
15650
page-template-default,page,page-id-15650,page-child,parent-pageid-14869,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.2,qode-theme-bridge
 

Koffie

I Care Coffee staat voor zijn doel om een financiële bijdrage te leveren aan projecten die er toe doen

 

We hebben drie smaakvolle en (h)eerlijke 100% Arabica bonen melanges geselecteerd.
Aurelia Medium Roast, Pavonia Dark Roast en Xanthia Medium Roast onder keurmerk Fairtrade.

 

 

Aurelia – (Medium roast 100% arabica)

 

Smaakomschrijving

Een koffie die veel positieve reacties naar boven brengt. Om te beginnen met de Brasil en Indonesië, welke met de mokka en aardse tinten een gedegen fundering leggen voor de toevoeging van de chocolade smaken uit Guatemala. Om ook nog een fruitige en vriendelijke citrus smaak aan te geven hebben we hier ook Honduras aan toegevoegd. Een koffie die zowel medium als dark roast heel prettig te drinken is. Deze koffie is geschikt voor melkkoffies, maar bij een espresso geeft hij de drinker ook een verrassend en aangename koffie ervaring.

 

Componenten: 

  • Colombia, Guatemala, Honduras, Brasil en Indonesië.

 

 

 

Pavonia – (Dark roast 100% arabica)

Smaakomschrijving

Een mooie rijke melange met een volle body. Colombia zorgt voor een hele serie smaakkenmerken van zoet, noot- en chocoladeachtig tot bloemachtig, fruitig en bijna tropisch. Mede door de complexheid van Honduras heeft deze melange een afgeronde vol rinse smaak met een subtiel aroma. Ethiopië is befaamd vanwege hun ongewoon duidelijke en verfijnde bloemachtige, kruidige en citrus achtige tonen. Braziliaanse koffie is in deze melange het hoofdcomponent en staat bekend om heel zwakke zuren, mildheid en een licht nootachtige smaak. Braziliaanse koffie brengt alle bitters en zuren mooi in balans.

 

Componenten:

  • Colombia, Honduras, Brasil en Ethiopië Djimma.

 

 

 

Xanthia – (Medium roast 100% arabica) *Fairtrade*

Smaakomschrijving

Een melange welke samengesteld is uit alleen maar Arabica bonen. Deze koffie is bijzonder laag in zijn cafeïne gehalte waardoor deze ook als cafarm beschouwd kan worden. De landen Brasil, Guatemala en Colombia spelen in deze melange de hoofdrol, milde koffies met tonen van noten en chocolade, waar de Brasil en Guatemala wat zachter in de zuren zijn voegt Colombia daar iets meer aan toe. Om deze blend meer power te geven hebben de Afrikaanse landen Kenia en Ethiopië toegevoegd, deze koffies zijn wat zuurder van oorsprong, ook wel te herkennen als citrus fruit, rood fruit en tropisch fruit. Een koffie die bij velen in de smaak valt!

 

Componenten:

  • Columbia, Guatemala, Kenya, Ethiopië en Brasil.